maandag 27 januari 2014

Tien goede redenen om voor freelancers te kiezen


Waarom adverteerders weer meer met freelancers gaan werken? Daar hebt u tien goede redenen voor. Door Mark Van Bogaert, zelfstandig tekstschrijver.


      1. Ze maken uw betere werk tóch al.
Een paar keer per jaar werk ik voor reclamebureaus. Meestal voor teksten waarin ze zichzelf aanprijzen of voor een ‘pitch’ waarmee ze nieuw ‘budget’ – zo noemen ze u daar – willen binnenhalen. Of dat dan wel voor een prijsje – of zelfs gratis – kan? Want als ze u dan binnenhalen,… Zeggen ze. En dan neemt hun vaste junior copy u gewoon over.

      2. U kunt ze vrijdagavond nog mailen voor wat maandag klaar moet zijn.
Onlangs nog. Iemand vraagt me of ik soms kan ‘inspringen om piekmomenten op te vangen’. Wat een vraag: mijn hele leven hangt aan elkaar van de noodopvang, de piekmomenten en de strakke deadlines. Een tip: als u uw freelancer vrijdagavond mailt voor die twee volle dagen haastklus, sluit uw mailtje dan wel af met ‘Prettig weekend!’

3.     U kunt ze zonder omweg briefen.
Hebt u het wel gehad met de overhead en de vergaderitis van uw reclamebureau? U brieft een AE, die brieft copywriter en AD, onderweg gaat er een hoop informatie verloren. Copy en AD maken iets voor u dat de AE dan komt presenteren. U geeft correcties door aan de AE, die opnieuw informatie verliest als hij ze doorgeeft aan uw creatieve team. Met freelancers bent u lekker af van dat gedoe.

4.     Ze hebben meer succes.
Het zijn freelancers die het werk maken waar bureaus klanten en prijzen mee winnen. Volgens de succesformule van Daniel Kahneman: Meer succes = Iets meer talent + Meer geluk. Het zijn dus gelukzakken, die freelancers. Dat straalt van ze af. En gelukkige mensen presteren beter. Ook voor u.

5.     Ze hebben allemaal een long walk to freedom achter de rug.
Je hoeft geen achttien jaar vast te zitten op Robbeneiland om te beseffen wat vrijheid is. Dat vrijgevochtene, die zinnige eigenzinnigheid van de freelancers: het maakt ze rijker, creatiever, interessanter. Ook voor u.

De andere 5 tips ontdekt u in 1-2-1Update, het magazine voor en door direct en digital marketeers. Ontdek het volledige service pakket met 6 nummers van het magazine én 3 gratis Update Seminars.




Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...