zondag 30 november 2014

De Online Veranderingsshow: November

Zeggen dat de online wereld snel verandert is een open deur intrappen met je twee voeten samen. In deze rubriek geef ik graag een overzicht van de 4 zaken die me in de maand november zijn opgevallen.

Facebook doet binnenkort (eindelijk) zijn intrede op de werkvloer. Ik heb het steeds bizar gevonden dat Facebook ofwel bestaande social media kanalen kopieerde (denk maar aan de Twitter-hashtag) of social media kanalen opkocht (zoals Instagram), maar het potentieel op de werkvloer bijna volledig links liet liggen. Een copy van Linkedin komt er echter niet, wel mogelijkheden om samen te werken met collega's en externen aan een project(en) met Facebook als de ultieme 'collaboration tool'. Lees ook: Facebook’s social network for businesses reportedly launching January 2015.

De Europese regelgevers spannen de duimklemmen weer wat strakker bij Google. Op papier hebben Europese burgers "the right to be forgotten" in de database van de Amerikaanse zoekgigant. Europa heeft nu ook een ballonnetje opgelaten om van Google te eisen dat Googles zoekmachine als onderneming zich loskoppelt van de rest van de activiteiten om op die manier te concurrentie meer mogelijk te maken. Lees ook: Google break-up plan emerges from Brussels.

Netflix is in Vlaanderen nog maar een spruit van enkele maanden, maar in de Verenigde Staten is de video streamingdienst nu al verantwoordelijk voor zo'n 35% van alle internetverkeer. Ondertussen heb ik reeds enkele interessante documentaires gezien op Netflix die ik iedere marketeer aanraad zoals "Print the legend" over 3D Printing, Indie Game over de onafhankelijke game-industrie en Exit through the gift shop over het succes van streetvertising.

Op de blog van Twitter stond vorige maand het nieuws dat de microblogsite alle tweets sinds 2006 zal indexeren. Dat betekent dat je kan opzoeken wat jouw eerste tweet ooit was via de advanced search. Meer informatie op de Twitter-blog.


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...