vrijdag 23 december 2011

8 Creatieve Belgische Kerstkaarten

Ieder jaar voltrekt zich op menig communicatie-afdeling hetzelfde ritueel. Medewerkers huppelen als Stonehenge-druïden rond hun pc in de hoop dat een creatief idee uit hun pc zou opstijgen. In heel veel gevallen is het ritueel even nuttig als het zoeken naar de F13-toets op hun klavier. Geen idee hoe ze er in slagen maar het resultaat van hun (digitale) kerstkaart is vaak zo lelijk dat je hoopt bij ontvangst dat Kerstmis en Nieuwjaar het volgende jaar worden afgeschaft. Gelukkig zijn er sommige bedrijven die iets creatiefs uit hun klavier rammelen. Ik moet eerlijk bekkennen dat de kerstkaarten die wij vroeger verzonden bij Vlerick Leuven Gent Management School ook niet steeds door Maria en Jozef vanuit hun stal op handgeklap werden onthaald, maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Het resultaat van onze huidige kerstkaartvideo is nog niet 100% perfect maar ik ben ervan overtuig dat de trend naar meer creativiteit in 2012 duidelijk gezet is. Het was alvast heel leuk om te maken en bij deze ook mijn excuses aan de vrouwelijke collega diens haar ik in de fik stak, per ongeluk natuurlijk.Er zijn ook andere Belgische bedrijven die het vermelden waard zijn. Een handgreep uit de creatieve koekentrommel:
1. The Best Tweeshes van BBDO - http://www.besttweeshes.com/ [met dank aan Steven Verbruggen]

2. De Woorden-kerstboom van Copywriter Stéphane Abinet - http://goo.gl/G5KTt

3. De zalige en stakende crisiskaart van freelancer van Dennis Kastelle - http://goo.gl/WTfwD [Met dank aan Andy Vandeborne]

4. De 'Silent Night' van Scripta - http://goo.gl/NZp7q [met dank aan Patrick Van den Broeck]

5. Cloudcomputende groeten van Microsoft - http://goo.gl/gBY7d [met dank aan Jesse Verstraete]

6. We wish You a Warm 2012 van CAW Leuven - http://www.awarm2012.be/ [met dank aan Adriaan Van Looy]

7. Battle-Lehem van Famous - Persbericht [met dank aan Klaas Willaert]

8. De Holiday Season Configuration van IT-Jobbank.be - http://goo.gl/6Lgco [met dan aan Herman Maes ]
Ps: Heb je nog creatieve kerstkaarten gevonden in je kerstgleuf? Aarzel niet om ze te bezorgen zodat ik ze bij het lijstje kan plaatsen.

Matthieu van den Bogaert | [B] http://www.yudai.be/ [T] @marketingyudai


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...