Op 19 oktober was ik op de Technology Day van het BDMA (http://bdma.be) Daar kregen zo'n 14 leveranciers gedurende 15 minuten de kans om hun technologie te presenteren. Opvallend was dat het publiek vooral bestond uit leveranciers & consultans en amper een handvol "gebruikers".
Dit zijn mijn conclusies na 4 uur luisteren naar 14 presentaties:
1. Marketing communicatie wordt steeds meer een high-tech bedoening. Als we de high-touch maar niet uit het oog verliezen.
2. Marketing communicatie evolueert steeds meer naar real-time communicatie (twitter, blogs, facebook, linkedin...) Hoe kan je als marketeer die conversaties blijven volgen en beheren?
3. Marketing wordt steeds meer cross-mediaal. Hoe bouw je kennis en ervaring op in deze zeer verschillende technologiën?
4. Marketers doen steeds meer aan "behavioral tracking" maw ze kijken naar wat mensen DOEN (web- en clickgedrag) en niet louter naar wat ze ZEGGEN dat ze doen.
5. Marketing communicatie wordt steeds meer meetbaar.
Het gaf me een goed gevoel te zien dat die nieuwe technologie niet enkel aangestuurd wordt door buitenlandse firma's, maar dat ook bedrijven van bij ons soms krachtige en praktische oplossingen aanbieden zoals:
- de Marcomfactory van artoos http://www.artoos.com
- de marketing database solution van addemar http://addemar.com
- de poepsimpele instant contact oplossing van MCLS http://mcls.be
dinsdag 20 oktober 2009
Passie cirkels
In het DM Update seminar van 16 oktober hielden Wim Provoost (http://www.headoffice.be/) en Frédéric De Vries (http://www.proximity.bbdo.be/) een pleidooi om af te stappen van de traditionele socio-demografische technieken van segementering. Frédéric refereerde naar het bewuste Cluetrain manifesto van 1999 waarin gezegd wordt: "markets consist of human beings, not demographics." Ze stelden voor om over te schakelen naar Passiecirkels. Daarmee bedoelen ze: segmenteer je boodschap op basis van de passies van je doelgroep. Hoe ken je de passies van je doelgroep? Simpel: omdat mensen deze informatie zelf publiceren via oa Facebook of Linkedin. Dat betekent dat de consument zelf de database beheert en up-to-date houdt. Door het kiezen van de juiste trefwoorden kan jij korte advertenties plaatsen (brand pages) bij de juiste doelgroep (dwz waarvan de passies aansluiten bij je merk). Als je erbij was op 16 oktober of als je zelf ervaring hebt met een gelijkaardige aanpak, post dan jouw reactie op deze blog.
Abonneren op:
Posts (Atom)