maandag 31 augustus 2015

De online veranderingsshow: augustus

Er was in de maand augustus heel wat te doen rond de website Ashley Madison die werd gehackt. Indien u niet weet wat deze website aanbiedt dan is dat zeer goed nieuws voor uw partner want op AshleyMadison.com kunnen mensen zich registreren die expliciet een vreemde schaats willen rijden. De databank van deze website werd gekraakt en alle gebruikersdata werden vervolgend te grabbel gegooid op het world wide web. Dat databanken fragiel kunnen zijn zullen ze trouwens zeker kunnen beamen bij Google. Het Belgische datacenter had immers meermaals met blikseminslagen te kampen. 000001% dataverlies was het gevolg. Gelukkig kwam Google ook op een andere manier in het nieuws in augustus. Alphabet werd als nieuwe holding boven het Google doopvont gehouden. Alphabet is wat Coca-Cola is tot merken als Fanta, Cola Zero of Minute Maid. Alphabet moet de paraplu worden voor verschillende Google-producten met elk een eigen CEO zodat deze zich zelfstandig kunnen ontwikkelen. Sommige critici vrezen echter dat er eilanden zullen onstaan die tegen elkaar zullen strijden om de beschikbare werkingsmiddelen en het einde van Google als digitaal imperium zullen inluiden.
Amazon kwam in augustus zwaar onder vuur te liggen. Dat Amazon ambitieuze groeiambities heeft zal niemand verbazen. Om dit doel te bereiken wordt door het management zaken ingevoerd zoals een kliksystemen van collega's of big data om de productiviteit minitieus te monitoren. De New-York Times pakte uit met een opvallend artikel om deze wantoestanden aan de kaak te stellen. Niet alleen Amazon werd in augustus trouwens  aan de kaak gesteld. Banksy opende in Groot-Brittanni├ź het pretpark Dismaland. De tijdelijke tentoonstelling is een creatieve aanklacht tegen onze kapitalistische samenleving.

Tot slot zal augustus de geschiedenis ingaan als de maand waarin Twitter de limiet op 140 karakters in priv├ęberichten ophief en Facebook een live-streaming videoservice lanceerde voor beroemdheden. Benieuwd hoe de digitale wereld in september weer zal evolueren!

Matthieu van den Bogaert
redacteur Marketing UpdateGeen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...