zaterdag 23 maart 2013

7 gedachtesprongen uit seminarie "Stop power in je Powerpoint"

Marc Mombaerts, auteur van het boek "Even uw aandacht", bewees tijdens een interactieve workshop (maandagnamiddag 18 maart) het belang van het visuele aspect van je powerpoint presentatie. Enkele gedachtesprongen:

1. Onthoud als leidraad voor de creatie van je ppt: Eenvoud is de ultieme perfectie (Leonardo Da Vinci)

2. Impactvol visueel presenteren draait om 3 essentiële fases: (a) Begrepen worden (helder / eenvoudig / to the point) (b) Geloofwaardig zijn (grafiek, tabel, ondersteunen kijk-materiaal) (c) Onthouden worden (kernbeelden, slogans, …: wij onthouden vlotter wat we zien dan wat wij horen)

3. Durf regelmatig (bijvoorbeeld na elk deel uit je presentatie) één enkel woord isoleren en groot op 1 dia plaatsen

4. Plaats in de titel van je slide telkens compact de inhoud/ de kernboodschap van je slide

5. Je ppt is geen spiekbriefje voor de presentator, maar een hulpmiddel voor je publiek

6. Met SmartArt kan je je slides heel sterk visueel maken

7. Integreer voldoende tabellen en grafieken maar wees helder en consequent: KISS-principe !


Tot slot:
De kunst van impactvol presenteren volgens Marc Mombaerts:

- Vertel wat het publiek wil te weten komen
- Met taalgebruik dat het publiek verstaat
- Met sterke visuele elementen
- Verkoop je verhaal met lijf en leden
- Presenteer alsof je tegen vrienden praat
- Kijk in de ogen
- Toon dat het je zelf interesseert
- Breng een boeiend, goed gestructureerd en concreet verhaal


maandag 18 maart 2013

Een website moet aanzetten tot actie


De surfer centraal stellen: dat is volgens Bart De Waele de sleutel van een website met een responsive design en succesvolle conversie. Vergeet de bedrijfswebsite die vijf jaar meegaat. Een beetje ondernemer voorziet altijd budget voor optimalisatie, meten en conversie, adviseert de CEO van het digitale communicatiebureau Wijs.



Digitale strategie focust op bezoeker
“Digitale strategie is: nadenken over de doelgroep, het gedrag van de doelgroep online en manieren om daarop in te spelen om een bepaalde doelstelling te bereiken. In plaats van de surfer te willen verrassen of aan branding te doen, zijn wij gericht op wat de webbezoeker doet, verwacht en zetten we hem aan tot actie.“

Het web (en de business)beter maken
Een website mag niet zomaar een online visitekaartje zijn, vindt men bij Wijs. Bart De Waele: “Webaanwezigheid moet een manier zijn om business te genereren,en voor de eindgebruiker moet het goed en aangenaam zijn om te surfen. Wij geloven dat we dat doen door goede resultaten te halen uit de zoekmachines,door op een goede manier om te gaan met sociale media en e-mailmarketing in plaats van te spammen. Veel spammen en tricky manieren om mensen te lokken zijn contraproductief.“

Gebruiksvriendelijkheid troef
Zijn visie doet Bart De Waele elk jaar uiteen in een lijvig Trendrapport dat hij schrijft met 40 andere internetspecialisten en trendwatchers: “In 2013 zullen we nog meer interfaces zien veranderen in digitale interfaces. Wat dat vooral betekent: UX design (user experience design) wordt een zwaar gegeerde expertise. Usability blijft nog jaren een nagel waarop we moeten blijven kloppen”, schrijft de Wijs-CEO in dat rapport. “’Usability of gebruiksvriendelijkheid valt bij ons onder design”, legt hij uit.“Dan heb ik het niet over design in termen van ‘how it looks like’ maar wel over ‘how it works’. Responsive design houdt in dat men met één site verschillende views genereert afhankelijk van het toestel waarmee men die bekijkt. UX design is de kern van wat we hier doen.”

Real time advertising is hot
Inspelen op wat de surfer wil is geen kwestie van aanvoelen of zelfs van ervaring. “Men kan lang nadenken over de perfecte website en die dan pas lanceren. Wij doen het anders. Wij zetten een versie site online en testen en onderzoeken dan elf maanden lang hoe we die beter kunnen maken”. Meer nog: “Real time advertising wordt het buzzword van 2013. Het zal aan marketing managers het gevoel geven dat ze veel meer mogelijkheden hebben om hun doelgroepen op een goede manierte bereiken. Dashboards, analytics, A/Btesten,CRM en data-analyse: dat zijn de tools van de marketeers van morgen”. En dat geldt voor iedereen. “Conversie heeft niets te maken met de grootte van het bedrijf. Een KMO heeft zelfs nog meer reden om zijn website conversiegericht te maken, want daar zijn geen grote budgetten om te besteden aan branding”.

Katleen Van Landschoot

dinsdag 12 maart 2013

Creatieve woorden


Daden zeggen meer dan woorden, maar als die woorden een mooie verpakking hebben dan kunnen ze toch ook wel kracht uitstralen. De onderstaande illustraties van de Londense logo designer en brand identity specialist Dan Fleming zijn een knap staaltje van woordillustraties. Beestig goed gedaan als je het mij vraagt.



zaterdag 9 maart 2013

Campagne: 100 jaar Oreo


Er zijn momenten in het leven waarop je voor de eerste keer met iets geconfronteerd wordt: De eerste keer dat je als baby een woord uitkraamt, de eerste keer dat je je lief kust of de eerste keer dat je een verkeersboete moet betalen, wat ik deze week mocht ervaren. Het klinkt misschien bizar, maar ik heb een speciale herinnering aan de eerste keer dat ik een Oreo-koekje at. Ik had er jaren geleden al enkele reclamefilmpjes van gezien en zag het koekje ook hier en daar opduiken in Amerikaanse series. Tot enkele jaren geleden was Oreo echter niet te verkrijgen in de Belgische supermarkten. Ik was dan ook heel blij dat ik de eerste keer mijn kiezen mocht zetten in het zwarte koekje gevuld met witte crème. Het was in Parijs in La Fayette. De tweede keer was in New-York. Vandaag kan je het echter op heel wat plaatsen kopen en hierdoor is de Oreo-magie en bewondering er voor mij een beetje af. Dat kan gelukkig niet gezegd worden van de reclame-campagne die Oreo onlangs voerde om het honderd jarig bestaan te vieren.


via @landerBoeckx

History through Oreo

advertentie Oreo advertentie Oreo advertentie Oreo
advertentie Oreoadvertentie Oreo advertentie Oreo

Matthieu van den Bogaert | @marketingyudai

woensdag 6 maart 2013

5 mooie voorbeelden van punography


Vandaag leerde ik weer een nieuw Engels woord: 'Punography' en dat dankzij Hans van Gent, die zo vriendelijk was dit te delen op zijn Facebook. Punography is eigenlijk een andere benaming voor paronomasia wat woordspeling betekent. Als copywriter in hart, nieren en andere organen, is dit een streling voor het oog. Alvast 5 mooie voorbeelden uit de Engels taal:



1. I tried to catch some fog but I mist.

2. How does Moses makes his tea? Hebrews it.

3. The girl said she recognized me from the vegetarian restaurant but I never met herbivore.

4. I am reading a book about anti-gravity. I can't put it down.

5. A dyslexic man walks into a bra


Nieuwe suggesties in de Nederlandse taal of het Engels zijn steeds welkom hieronder.

maandag 4 maart 2013

Stop power in je powerpoint



Indien ik  een euro zou krijgen voor elke minuut dat ik in het verleden reeds in een slaperige toestand ben beland tijdens een saaie powerpoint-presentatie, dan zou ik waarschijnlijk Microsoft kunnen opkopen. Misschien overdrijf ik een beetje, maar veel sprekers gaan mijns inzien grotendeels de mist in door een verkeerd gebruik van deze Powerpoint. Marc Mombaerts, auteur van het boek "Even uw aandacht", bewijst tijdens een interactieve workshop (maandagnamiddag 18 maart) het belang van het visuele aspect van je powerpoint presentatie. In dit no-nonsens seminar ontdek je hoe je de dialoog-marketing visie omzet in een ijzersterke powerpoint presentatie, hoe je goede lettertypes, foto’s, cartoons, grafieken, … in je ppt opneemt en hoe je de kracht van het projectiescherm slim uitspeelt tijdens je presentatie.

Schrijf je in voor deze nieuwe workshop

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...