dinsdag 10 november 2015

Tools die je helpen bij je visuele marketing

Het is vermoedelijk een open deur met de scharnieren erbij intrappen wanneer we stellen dat één beeld meer zegt dan duizend worden. De hamvraag is echter welk beeld je dan moet gebruiken voor je volgende marketingcampagne. Weer even snel naar istock.com surfen voor een standaardbeeld te downloaden is hetzelfde als culinair willen koken door naar een frituur te gaan. Op 20 november komt Christoph Ruys een seminarie geven over visuele marketing. Wij sommen alvast enkele websites op die je kunnen helpen bij je visuele queeste:

Infogr.am
Grafieken kunnen op een snelle manieren bepaalde inzichten geven. Eén van de websites om in een handomdraai gratis mooie infographics uit je klavier te persen is Infogr.am.

Pixlr.com
Photoshop op vijf minuten onder de knie krijgen is onmogelijk. Wie snel een foto wil bewerken maar van bewerkingstools weinig kaas heeft gegeten kan online wel enkele eenvoudige tools vinden. Zo is er Pixlr.com, een online tool vergelijkbaar met Photoshop waarmee je op een eenvoudige manier foto’s kan bewerken.

Canva.com
Wanneer je graag leuke visuals voor op je social media kanalen wil hebben, dan biedt Canva.com misschien wel een oplossing. Inloggen op het platform kan via je Facebook-account en vervolgens kan je aan de slag met verschillende voorgekauwde templates.

Moovly.com
Het kost doorgaans vrij veel geld om een korte animatie te laten maken door een extern bedrijf. Moovly.com biedt tal van mogelijkheden om zelf korte animaties te maken. De tool is gratis, maar wie extra features wenst zoals extracties zonder watermerk moet wel even langs de kassa passeren.

Makeagif.com
Naast animaties of Youtube-filmpjes zijn er nog manieren om via bewegende beelden de aandacht te trekken op social media, namelijk via gifs. Makeagif.com is een voorbeeld van een tool waarmee je in een handomdraai youtube-clips kan converterteren naar eenvoudige gifs. Andere vergelijkbare tools zijn Giphy.com of Gifyoutube.com.





1 opmerking:

Shonam dua zei

Instead of pixlr i will suggest you to check out Photoshop free which is same like pixlr but it has all paid feature of pixlr in it's free vrsion.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...