dinsdag 13 april 2010

De Post: online versus offline liefdesbrieven

Kent u het nog? Die voorwerpen waarmee u zelf als klein jongetje of meisje schreef. Ik geloof dat het pen en papier noemde, maar ik kan me vergissen. Als je wou communiceren dan moest je deze twee voorwerpen met elkaar in contact brengen en door bewegingen met de pols te maken ontstonden krabbels die een betekenis hadden. Een delete-knop bestond niet en het grappige moet nog komen. Als je deze krabbels wou bezorgen aan iemand anders moest je uit je luie zetel komen en naar een rode bus van de Post wandelen. Bestaat die trouwens nog? Het zijn gedachtesprongen die in de toekomst uit de geschiedenisdoos zouden kunnen springen. Toch ben ik ervan overtuigd dat het niet zo een vaart zal lopen. “I love the smell of paper in the morning”. Een brief schrijven en ontvangen heeft nog steeds een meerwaarde voor me. Een mooie liefdesbrief die neergepend en gepost is heeft meer effect dan duizend sms’jes die je moet aflezen van gekrast schermpje.

Bij de post begrijpen ze de laatste tijd goed dat offline en online heus hand in hand kunnen gaan. Vorig jaar lanceerden ze de website secretcode.be [lees blogpost] en vandaag komen ze naar buiten met een nieuw initiatief: www.loveletters.be Ze vroegen twee bekende Vlamingen (Marie Vink en Pieter Aspe) en twee bekende Walen (Jacques Mercier en Laurence Bibot) om een romantisch ei uit te broeden. Iedere bezoeker kan via de website loveletters.be een liefdesbrief laten schrijven door een van deze auteurs. Je kan hem richten tot je lief, huisdier of jezelf. Je hoeft de brief zelf niet af te printen en likken aan de postzegel hoeft evenmin. De Post zorgt dat het schrijfsel in de brievenbus van de geliefde valt. Een supergeslaagd initiatief!




Update
Vandaag is de liefdesbrief van De Post, geschreven door misdaadauteur Pieter Aspe, in de bus gevallen van mijn ouders. Ik ben zo vrij geweest om een liefdesbrief uit hun eigen naam naar elkaar te versturen. Ze waren aangenaam verrast. Ik was enerzijds zelf ook aangenaam verrast door De post. Enerzijds werd de brief na amper drie dagen geleverd, anderzijds waren de liefdesbrieven zowaar voorzien van een echte postzegel. Ze hebben geluk bij De Post dat postzegels niet meer met de tong moeten worden bevochtigd. Een liefdesbrief met het speeksel van een ander heeft immers net dat tikkeltje minder.

ps: De actie van de liefdesbrieven van De Post loopt nog tot 2 mei, schrijf dus nog vlug een liefdesbrief naar je ex, schoonmoeder of koning Paolo via www.loveletters.be

2 opmerkingen:

Ann-Katrien zei

Erg leuk initiatief. Heb onmiddelijk zo'n briefje 'besteld' voor het lief. Benieuwd wanneer 'ie in de bus valt!

Dirk Oosterlinck zei

Dank je voor jullie positieve reacties op ons initiatief.
Wij bij de Post geloven inderdaad in "the power of paper"
En de mogelijkheden van de online wereld, die zien we eerder als een motor om consumenten en adverteerders meer direct met elkaar in contact te treden.
En bij direct contact horen (veel) brieven en pakjes :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...