maandag 24 december 2012
13 Creatieve Digitale Wensen
Als melkmuil Macaulay Culkin weer eens op de buis verschijnt, Mariah Carey onze trommelvliezen terroriseert in bijna elke winkel met hetzelfde kwijlliedje en als het aantal transacties met de bankkaart weer dreigt verbroken te worden, dan weten we met zekerheid dat Kerst bijna voor de deur staat. Velen laten deze feestdag met plezier binnen, anderen barrikaderen de deur nog eens extra met gepantserde kerstbomen. In ieder geval krijg je via de analoge of digitale gleuf kerstkaarten opgestuurd. Tenzij u net zoals Gollem totaal geen brievenbus of internetconnectie heeft in uw grot.
Een heleboel van die kaarten zijn verplichte nummertjes die qua copywriting geen hoge kerstbomen scheren. Gelukkig heb je ook kerst-en eindejaarswensen die spontaan een glimlach op je lippen toveren. Hieronder alvast een aanzet van de oogst van dit jaar. De lijst is zeker niet exhaustief en bij deze dan ook een warme oproep aan iedereen om nieuwe creatieve inzendingen te delen met de mensheid. Kindeke Jezus en ikzelf zullen u eeuwig dankbaar zijn! Reageren kan hieronder of via matthieu.vandenbogaert[at]gmail.com. Alvast een zalige kerst!
1. Humo
2. CVO Kisp
3. VVL BBDO
4. Diesel
5. De Nationale Loterij
6. Vlerick Business School
7. Stad Genk
8. Alpro
9. SDWORX
10. BMW
11. Swedish Post
12. Duvel
13. Metro
zondag 9 december 2012
vrijdag 7 december 2012
Social media in b-to-b: ontdek de mogelijkheden
Ook in b-to-b marketing kan u kanalen zoals LinkedIn, Slideshare, Youtube e.a. gebruiken om nieuwe klanten te werven en om contact te houden met uw bestaande klanten.
In een halve dag toont Antony Slabinck, CEO van LBi, Europa's grootse webagentschap, u aan de hand van praktische cases waarmee u moet rekening houden om met Social Media succes te boeken in uw B-to-B marketing strategie.
Zorg dat u er bij bent op 18 december van 14u tot 17u in het artistieke kader van de stijlvolle Communicatieloft in Gent.
Het programma en het inschrijvingsformulier vindt u hier.
Abonnees van DM Update komen gratis.
In een halve dag toont Antony Slabinck, CEO van LBi, Europa's grootse webagentschap, u aan de hand van praktische cases waarmee u moet rekening houden om met Social Media succes te boeken in uw B-to-B marketing strategie.
Zorg dat u er bij bent op 18 december van 14u tot 17u in het artistieke kader van de stijlvolle Communicatieloft in Gent.
Het programma en het inschrijvingsformulier vindt u hier.
Abonnees van DM Update komen gratis.
woensdag 21 november 2012
Sigaretten als communicatiemiddel
Met de campagne Siga-red.be wil het biofarmaceutisch bedrijf Pfizer mensen sensibiliseren voor de nare gevolgen van roken en hen ertoe aanzetten een gezondheidsmedewerker te bezoeken om de voor hen meest efficiënte aanpak te bepalen om deze slechte gewoonte te doen uitdoven. Ogilvy bedacht alvast een creatieve manier om de boodschap te verspreiden: gratis pakjes sigaretten.
zondag 11 november 2012
10 leerlessen van Kotler seminarie "The Future of Marketing"
Afgelopen vrijdag had ik de gelegenheid om Philip Kotler in levende lijve aan het werk te horen tijdens het seminarie "The Future of Marketing" in het Kursaal van Oostende. Een welgemeende dank aan Vacature.com die me de mogelijkheid bood om het seminarie gratis bij te wonen. Ik onthield de volgende 10 zaken:
1. Iedereen zou CEO moeten zijn van het bedrijf waar hij/zij werkt. CEO staat daarbij voor Chief Excitement Officer. Om dat doel te bereiken moet de organisatie een (maatschappelijk) doel hebben en niet enkel een 'money making machine' bestaansreden. Mooie voorbeelden van 'social focused causes' zijn Levis (aids) en Starbucks (rainforest). General Electric doet op zijn beurt bijvoorbeeld aan ecomagination in plaats van pure energie-productie. Kotler haalde tevens het werk van Porter aan "The big idea: creating shared Value".
2. Communiceer met je doelgroep niet op een commerciële wijze maar lever ze content dat hen helpt om het beslissingsproces te doorlopen. Zorg ervoor dat je product-aanbod bovendien glocalised is, met andere woorden aangepast aan de noden van de lokale markt.
3. Zet niet heel je budget in op digitale communicatie zoals Pepsi heeft heeft gedaan in het verleden. Zorg voor een gezonde balans tussen offline en online investeringen.
4. Marketing 4.0 zal er om draaien dat je er als bedrijf in slaagt om een heel ecosysteem rondom je product te creëren. Zo zal een Apple-gebruiker niet zomaar overstappen naar de concurrentie uit angst om producten als iTunes of de App store te missen.
5. In de toekomst zullen er geen retailers meer zijn zoals we die vandaag kennen. "My wife doesn't go to stores anymore, she just clicks away", aldus Kotler. Een interessant boek daarbij is 'The end of Work' van economist Jeremy Rifkin.
6. Tools en Apps zoals Siri zullen onszelf beter kennen dan onszelf in de toekomst en zullen pro-actief ingrijpen in ons leven. Kotler haalde terecht ook het voorbeeld aan van IBM's 'Watson', artificiële intelligentie dat momenteel gebruikt wordt voor medische doeleinden maar ook zijn intrede zal kennen in de marketingwereld.
7. 'Environmental concerns' zullen steeds belangrijker worden. Bedrijven zoals Timberland en Wallmart eisen al een tijdje een CSR-benadering van hun leveranciers.
8. Het doel van marketing is om sales overbodig te maken. Een must-read book volgens Kotler is "Hidden Champions: lessons from 500 of the World's best unknown companies" van Hermann Simon.
9. Ieder bedrijf moet een onderscheid maken tussen tactical marketing en strategic marketing. Deze laatste moet het bedrijf klaarstomen voor de toekomst en zou zich niet moeten bezig houden met het verkopen van producten. Kotler haalde daarbij het boek "The Shift" aan van Scott M Davis.
10. De vaardigheden van de marketeer van de toekomst zijn: Brand asset management, CRM en PRM( = partner relationship management). Brand staat daarbij voor Believable, Relevant, adaptable, Narrative Driven en Differentiated. Naast een logo kan een brand tevens best een mantra en bijhorende slogan hebben. Een schoolvoorbeeld volgens Kotler is ACME Bricks die 100 jaar garantie geeft op hun bakstenen.
Matthieu van den Bogaert
Marketingyudai
zondag 4 november 2012
Kiezen met de ogen in plaats van de natte vinger
In het boek “twee schelven hooi” vertelt Aad Nuis het verhaal van een ezel die twee schelven hooi krijgt voorgeschoteld. Aangezien de ezel geen keuze kan maken, sterft deze uiteindelijk van honger. Als marketeer krijgen we vaak ook verschillende creatieve concepten voorgeschoteld waar uit gekozen moet worden. We zullen door deze dilemma’s gelukkig niet verhongeren, maar twijfels kunnen onze maag wel tijdelijk in een creatieve knoop leggen. Gelukkig kan Eyesee deze knoop helpen ontwarren.
Onder vier ogen
Olivier Tilleuil( 26 jaar) is van opleiding handelsingenieur en was gedurende een aantal jaar onderzoeker op Vlerick Leuven Gent Management School. Voor het interview met DMUpdate over eyetracking keert de ambitieuze zaakvoerder van Eyesee terug naar de business school die zijn huidige carrièrekeuze voor een deel heeft beïnvloed. “Er komt veel statistiek aan te pas bij datgene dat we doen. Mijn achtergrond als researcher bij Vlerick heeft me daarbij enorm geholpen. Het is immers niet zo eenvoudig om methodologisch correct te zijn bij eyetracking, om bepaalde variabelen er correct uit te filteren of juist te weerhouden, hoe groot mag de steekproef zijn, welke conclusies mag je trekken, enzovoorts.”
Het idee om een bedrijfje op te richten dat gespecialiseerd is in eyetracking is ontstaan tijdens een brainstorm tussen Olivier en zijn vrienden. Van de vijftigtal ideeën die toen naar boven kwamen creëerde eyetracking de meeste toegevoegde waarde voor potentiële klanten. Het doel was om eye-tracking toegankelijk, snel inzetbaar en betaalbaar te maken voor veel bedrijven. Het was tevens het meest eenvoudige idee om te implementeren aangezien ze hiervoor bijna alle kennis zelf in huis hadden. Bovendien heeft eyetracking veel raakpunten met marketing, wat steeds een interessedomein is geweest van Olivier.
Oog voor innovatie
Veel marketeers kennen wel de beelden die eyetracking oproepen. Een testpersoon moet een bril of zelfs onhandige helm opzetten die de oogbewegingen in kaart kan brengen aan de hand van heatmaps. Het innovatieve aan de methode van Eyesee is dat de tracking gebeurt via een standaard webcam en computer. Het spreekt voor zich dat de proefopstelling daarbij zeer belangrijk is. Er moet de juiste lichtinval zijn, de hoogte van de webcam moet nauwkeurig worden ingesteld, enzovoorts. Al deze details bepalen of de software het gezicht kan herkennen of niet.
“Vanaf een twintigtal personen zie je de heatmaps meestal stabiliseren en voor 80% van de advertenties is 30 testpersonen doorgaans genoeg om conclusies te trekken.”Wanneer je conclusies wil trekken tussen twee advertentie-varianten is dat volgens Olivier niet enkel afhankelijk van het aantal testpersonen, maar ook afhankelijk van de grootte in verschillen tussen de twee varianten. Bij een effectverschil van 30% kan je conclusies trekken met minder testpersonen dan bij verschillen van 10%. Als je advertenties heel hard op elkaar lijken dan moet je steekproef bijgevolg groot genoeg zijn. Ongeveer 80 à 90 procent van de advertenties levert echter geen moeilijkheden op.
Voorlopig gebeuren de eyetrack-sessies op de manier waarop de meeste marktonderzoeken worden gedaan. Mensen worden van straat geplukt voor tien minuten en krijgen in ruil een fles cava ter waarde van 10 euro. Met zes laptops kunnen per dag zo’n 60 mensen onderworpen worden aan tests, die doorgaan in Kortrijk, Leuven, Gent of Antwerpen. De ambitie en innovatie van Eyesee gaat in de toekomst echter nog een stap verder. Het is de bedoeling dat klanten hun advertenties uploaden op een platform die gebundeld worden met advertenties van andere klanten. De testpersonen krijgen thuis vervolgens een reeks advertenties te zien waarbij hun oogbewegingen met een webcam worden gemonitord. Enkele dagen later krijgen de klanten dan een email met de melding dat hun advertentie is geanalyseerd.
“De online eyetracking heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de traditionele eyetracking. Wij moeten geen eyetrackingsessies organiseren op locatie maar kunnen eye-tracken bij testers’ thuis, hierdoor valt een grote organisatorische kost weg, moet je geen personeel vrijmaken, een zaal boeken enzovoorts. (…) We proberen de resultaten zo eenvoudig en eenduidig mogelijk te maken. We willen dat onze klant maar 2 minuten moet spenderen aan onze rapporten. Dat is snel omdat ze direct moeten doorhebben wat de resultaten nu betekenen.”Met hun innovatieve concept werd Olivier Tilleuil samen met Joris Gillis laureaat van de ondernemingsplanwedstrijd Bizidee. Een puike prestatie als je bedenkt dat er 299 ideeën werden ingezonden. Er waren een aantal factoren die de doorslag gaven. “Zo worden resultaten drie keer sneller afgeleverd dan normaal en ook de prijs is de gangbare marktprijs gedeeld door drie. Niet veel bedrijven kunnen dat claimen”, aldus Olivier.
Oog voor creatie
Meestal maakt men voor advertenties zoals deze van carrefour, Aldi of Colruyt reclame voor verschillende divisies: fruit, elektro, kledij, etc. Via eyetracking kan worden nagegaan of de advertenties met meer producten meer aandacht trekken of juist niet en kan het saturatiepunt worden bepaald.
“Hoe voller je de retailersadvertenties zet, hoe minder consumenten zich achteraf iets herinneren. Probleem is dat men er zoveel mogelijk informatie wil inproppen. We stellen tegenwoordig na de sessie ook nog vragen met betrekking tot de brand recall zoals welke advertentie heb je nu eigenlijk gezien. Wij kunnen op die manier een communicatiebureau met data steunen als ze aan een klant willen aantonen dat de advertentie moet aangepast worden.”Momenteel heeft Eyesee al een mooi portfolio bijeengesprokkeld bij verschillende communicatiebureaus en ook bedrijven als Delhaize, AG Insurance, Nuon, en Mitsubishi hebben bij Eyesee aangeklopt.
“Voor Mobistar hebben we bijvoorbeeld newsletters getest, voor Connections was dat de check-out procedure op de homepage. Voor lingeriemerk Prima Donna hebben we dan weer de inmiddels befaamde advertenties getest.”Als test laat hij me tijdens het interview aantal advertenties zien en laat me kiezen tussen twee varianten. Ik voel me als de ezel uit het boek van Aad Nuijs die niet kan kiezen. Ik leerde alvast dat de modellen van Victoria Secret eigenlijk te mooi zijn en de aandacht van de lezer naar hun gezicht en andere ronde lichaamsdelen trekken in plaats van de brandname en dat lichte wijzigingen in een advertentie een hemel van verschil kunnen maken. Op onze dmupdate-blog hebben we een aantal advertenties geplaatst zodat u de test alvast zelf eens kan doen.
Oog voor de toekomst
Naar de toekomst toe ziet Olivier twee grote uitdagingen. In de eerste plaats wil hij zo snel mogelijk volledig online operationeel zijn met zijn eyetracking-activiteiten maar daarvoor is kapitaal en een goed klantenbestand nodig. Ten tweede is het overtuigen van bedrijven dat eyetracking meer dan een ‘nice to have’ is. Door met split-run of A/B testings te werken kan Eyesee volgens Olivier de ROI daarbij aantonen. Een niet geoptimaliseerde advertentie wordt naar groep A gestuurd en een via eyetracking geoptimaliseerde advertentie naar groep B. Het allerbelangrijkste volgens hem is dat bedrijven steeds moeten nadenken over hun creatieve concepten en ze de consumenten niet zomaar dingen blindelings voorschotelen op basis van hun buikgevoel of natte vinger.
Op 19 oktober was Olivier Tilleuil aanwezig in de communicatieloft tijdens een speciale DMUpdate seminarie over eyetracking. [presentaties]
Matthieu van den Bogaert
@marketingyudai
dinsdag 30 oktober 2012
woensdag 24 oktober 2012
DMUpdate Seminar Eyetracking
Hierbij de slideshare links naar de drie presentaties van vorige vrijdag in het DM Update seminar over eyetracking.
De presentatie van Ludovic De Poortere (Rogil)
http://www.slideshare.net/DMinstitute/dm-update-rogilpresentatie
De presentatie van Olivier Tilleuil (Eyesee)
http://www.slideshare.net/DMinstitute/eye-see-increase-your-marketing-impact-presentation2
De presentatie van Jonathan Billen (LBi)
http://www.slideshare.net/DMinstitute/shurgard-eyetracking
maandag 22 oktober 2012
woensdag 3 oktober 2012
dinsdag 14 augustus 2012
Gratis inspirerende teksten
We hebben op de website van het DMInstitute weer een aantal inspirerende teksten geplaatst. Net zoals het bewonderen van een prachtige opkomende zomerzon zijn de teksten volledig gratis te downloaden.
zondag 12 augustus 2012
woensdag 25 juli 2012
Krachtige Unicef spot
dinsdag 24 juli 2012
Zeg het met beelden: deel II
donderdag 12 juli 2012
Metro's hoedje van papier
zondag 8 juli 2012
Huishoudelijk geweld: The morning after
Naast de verschillende flashmobs en lipdubs vind je op Youtube nog een andere categorie van filmpjes in grote getalen terug: De make-up tutorials. Jonge tienermeisjes geven voor hun webcam tips over het aanbrengen van make-up. Refuge, een organisatie die opkomt voor vrouwen en kinderen die het slachtoffer werden van huishoudelijk geweld, heeft dit concept gebruikt voor haar nieuwste campagne. De tutorial "how to look your best the morning after" toont hoe je de blauwe plekken het best kan maquilleren nadat je als vrouw per ongeluk van de trap bent gevallen.
woensdag 20 juni 2012
Hoe creatief is de Gouden Veer brief
De Gouden Veer is de tweejaarlijkse hoogmis voor iedereen die de verkoopbrief een warm hart toedraagt. Heel wat creatieve pennen dingen mee naar de hoogste eer. Maar is de Gouden Veer wel een creatieve prijs? Anders dan voor het winnen van een leeuw op het reclamefestival in Cannes of een hoedje bij de Creative Club of Belgium, is een slim idee geen vereiste om een medaille om de nek te krijgen. Toch is het antwoord op de hoger gestelde vraag: ja. Tenminste, als u een originele invalshoek of openingszin onder de noemer “creativiteit” rangschikt. En zeg nu zelf, waarom zou u dat niet doen?
Een blik in de achteruitkijkspiegel
U kunt de Gouden Veer-winnaars uit het verleden, die zich baseerden op een sterk idee, tellen op één hand. De 1000ste brief, de oproep van voetbalclub FC Wieze, het schrijven van de Maya godheid Xipe Totec voor KLM en Paulus de Boschkabouter vertrokken in meerdere of mindere mate van wat we in de reclame een “creatief concept” zouden noemen: een ondersteunend idee dat als een rode draad door de hele brief is geweven. Vier brieven op een totaal van 17 winnaars, dat is niet meteen een groot stuk van de taart. Maken conceptbrieven dan minder kans op de Gouden Veer? Lees het antwoord in het volgende nummer van DMUpdate.
Tip: u kunt alvast alle winnende brieven lezen op www.goudenveer.be/goudenlijst.
Een blik in de achteruitkijkspiegel
U kunt de Gouden Veer-winnaars uit het verleden, die zich baseerden op een sterk idee, tellen op één hand. De 1000ste brief, de oproep van voetbalclub FC Wieze, het schrijven van de Maya godheid Xipe Totec voor KLM en Paulus de Boschkabouter vertrokken in meerdere of mindere mate van wat we in de reclame een “creatief concept” zouden noemen: een ondersteunend idee dat als een rode draad door de hele brief is geweven. Vier brieven op een totaal van 17 winnaars, dat is niet meteen een groot stuk van de taart. Maken conceptbrieven dan minder kans op de Gouden Veer? Lees het antwoord in het volgende nummer van DMUpdate.
Tip: u kunt alvast alle winnende brieven lezen op www.goudenveer.be/goudenlijst.
woensdag 13 juni 2012
U bent een creatieve duizendpoot
Gezocht:
Marketingtalent (M/V) van de toekomst
N.a.v. mijn artikel in het themanummer over
creativiteit in DMUpdate 102: het profiel van de marketeer van de toekomst.
- Klassieke
marketingvaardigheden: klik met je doelgroep en specialist in één domein
- Strategisch
inzicht en business model creativiteit
- Intelligente
dataverzamelaar en analist
- Soapproducer
of journalist
Links
Enkele links om aan te knopen met de
marketingvaardigheden van de toekomst.
1. Kan u zowel analyseren als holistisch en
creatief denken?
·
Test: bent u een rechter- of
linkerdenker: http://www.flandersdc.be/blog/bent_u_een_rechter-_of_een_linkerdenker/
2. De toekomst is aan de generalisten
Leer van Vikram Mansharamani (Yale
University) waarom:
3. Business Model Creativiteit
·
Breng je revenue model visueel
in kaart met deze toolbox: http://www.boardofinnovation.com/business-model-templates-tools/
·
Lees het boek Business Model
Generation, download het Business Model Canvas en/of de iPad app: http://www.businessmodelgeneration.com/
4. Content creëren
Ben zelf nogal een fan van het Conversity
model van Clo Willaerts: http://conversity.be/en/conversation/
Observatie – Conversatie – Conversie – Innovatie.
Niet echt dé link gevonden ivm content
marketing. Punt is: in de verschuiving van one-to-many communicatie naar
many-to-many (of people-to-people) verschuift de kost van mediaruimte naar
redactie en contentcreatie. Je moet meer journalist spelen dan art director en
je moet meer denken als een PR-manager dan als een advertising planner.
Koen Peeters
dinsdag 5 juni 2012
maandag 4 juni 2012
3 vakboeken in 3 uur
In amper 3 uur 3 vakboeken ontdekken? Het kan. Schrijf u nu in voor het Boekenwijzer DM Update seminar van 15 juni in Gent. U krijgt drie topboeken gepresenteerd,
1. "How cool brands stay hot", van Joeri Van den Bergh (InSites Consulting). Dit boek is verkozen tot "marketing book of the year". De auteur presenteert het "Crush" model om uw merk meer "leverage" te geven bij Generation Y (13 -29 jaar). >
2. "Open boek. Over eerlijke reclame in een transparante wereld" van Marc Michils, CEO, Saatchi & Saatchi. De wereld is open en transparant. Daarom kunnen bedrijven niet achterblijven in hun communicatie. Wat betekent dit voor uw bedrijf? >
3. "Business Blunders, Meer Dan 150 Marketingmissers & Management-bloopers" van Frans Reichardt. De auteur legt op soms pijnlijke wijze bloot welke marketingfouten er zijn gemaakt en laat zien wat we hiervan kunnen leren. DM Update abonnees komen gratis. Niet abonnees komen aan 190 euro. >
zaterdag 2 juni 2012
Wat is creativiteit?
Het volgende nummer van DMUpdate zal grotendeels gewijd zijn aan creativiteit. Terwijl de redactieleden nog de laatste zinnen uit hun klavier persen en knabbelen op de laatste punten en komma's, alvast twee opwarmertjes over creativiteit. Meer informatie over het tijdschrift vind je hier.
1. Out of the position of a guy making a living being creative (via @Nonunsenses)
2. The Confessions Of Drayton Bird
maandag 21 mei 2012
Brian Solis komt naar Antwerpen
Het lijkt wel of het goeroes regent in Antwerpen. Begin mei mocht de koekenstad 'mister Virgin' Richard Branson ontvangen en eind juni is het de beurt aan social media expert Brian Solis. Als deze naam u niets zegt, mag u zich gerust schamen. In Vlaanderen zijn er velen die het boek de 'Conversation Company' van Steven Van Belleghem al hebben gelezen. Een aantal beginselen die aan bod komen in het boek vind je eigenlijk ook terug in het reeds eerder verschenen boek 'The end of Business as usual' van Brian Solis. Deze business expert en analyst van Altimeter Group komt op 28 juni workshops geven over de evolutie van social media naar social business
[> More info].
zondag 20 mei 2012
DMUpdate en de 100 kaarsjes
Onlangs blies DMUpdate 100 creatieve kaarsjes uit. Om de verjaardag van deze 17 jarige tiener te vieren toverde Erik Van Vooren een speciaal seminarie uit zijn hoed in de Communicatieloft te Gent. Alvast een kleine impressie van deze dag met topsprekers als Jo Caudron, Patrick Collister en Bernard Lernout. Als u er niet bij was zal u waarschijnlijk spijt hebben en tranen zullen over uw wang stromen als een kolkende rivier, maar geen paniek binnen 17 jaar vieren we onze 200e verjaardag.
dinsdag 15 mei 2012
De fruitige verleiding
Indien een appel even lekker smaakte als een Chocotoff of als een banaan aan de takken van de speculaas-boom zou hangen, dan zou ik wat meer fruit eten. Helaas is fruit eten niet aan mij besteed, ondanks de vele berichten dat fruit gezond is voor het menselijk lichaam. De smaak van fruit kan mijn smaakpapillen gewoon geen orgasme bezorgen en elke hap naar binnen spelen lijkt wel op een deportatie naar maagschwitz. Fruitsap drink ik daarentegen wel graag. Mijn moeder heeft me steeds een bijzonder en apart geval gevonden en wie ben ik om haar tegen te spreken. Er is wel één ding waar ik steeds voor zorg als ik met gestrekte arm een fles of pak fruitsap uit de winkelrekken haal en dat is de aanwezigheid van teveel suikers. Ik ben nog niet in de levensfase terecht gekomen dat mijn gereedschap onder een figuurlijk afdak moet staan. Vetten en suikers worden dan ook deskundig gescreend alvorens ze de poort van mijn lichaam betreden.
Toch heb ik de indruk dat veel fruitsap-merken een loopje met de waarheid nemen als ze claimen dat ze voor 100% bestaan uit geperst fruit en geen conserveringsmiddelen bevatten. Het Braziliaanse fruitsappenmerk Camp wou haar positionering als "100% natuurlijk" kracht bijzetten door reclame te maken op een wel heel bijzondere manier. Tijdens het groeiproces van het fruit werden plastic boxen over de fruitbloesems geplaatst waardoor letterlijk fruitboxen ontstonden die het logo van het merk hadden. De gekweekte appels en andere fruitsoorten werden - na twee jaar te hebben geëxperimenteed - dan in winkels en beurzen verspreid. Ik vind het alvast een geniale campagne.
Matthieu van den Bogaert | @marketingyudai
maandag 14 mei 2012
How to become a conversation company
Op dinsdag 13 maart 2012 werd het nieuwe boek ‘The Conversation Company’ van Steven van Belleghem voorgesteld, het vervolg op de ‘Conversation Manager’. Voor veel bedrijven is Het creëren van Twitter-en Facebookaccounts vandaag de dag immers vaak nog een opportunistische speldenprik, zaken die ad hoc worden opgezet zonder enige vorm van visie. Elk bedrijf beschikt echter over een heleboel onderbenut conversatie potentieel waardoor ze niet klantgericht zijn. De grootste paradox in veel bedrijven is dan ook dat ze enerzijds zeggen dat een tevreden medewerker en klant belangrijk is, maar er anderzijds weinig energie aan besteden. De ‘Conversation Company’ is geen verhaal over social media, maar een metafoor voor klantgerichte bedrijven. Hoe je van je bedrijf een conversation company maakt kan je alvast in twee stappen leren. Download de white paper en kom op dinsdag 29 mei naar de workshop van Steven van Belleghem "How to become a conversation company."
zondag 13 mei 2012
Creatief vingeren
Het Braziliaanse magazine Veja promoot zijn iPadversie met een geslaagde advertentiecampagne. De slogan "feel the news" wordt onderstreept door telkens een bloedende vinger, een met olie besmeurde vinger en een verschrompelde vinger te tonen met op de achtergrond een bijpassende cover. Creatief vingeren waarvoor we een dikke duim geven!
Abonneren op:
Posts (Atom)